Privacybepalingen

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) een feit. Deze nieuwe privacywet geeft personen meer privacyrechten en organisaties meer verantwoordelijkheden. In de vergadering van 14 mei 2018 van het bestuur van de stichting de volgende vastgesteld.

1. aDe stichting de Alkmaarse Cuyperskerk kent een beperkte dataset aan gegevens: in het online-programma “Mailchimp” worden slechts bewaard de naam en het mailadres van een persoon of instelling die de nieuwsbrief van de stichting ontvangt. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het verspreiden van een nieuwsbrief met activiteiten die in de St. Laurentiuskerk plaatsvinden.

2. bdeze dataset is slechts via een inlogprocedure bereikbaar voor twee personen, namelijk Henk Adriaanse en Kees Groenland. Deze dataset wordt door de stichting niet gedeeld en de gegevens zijn niet zichtbaar voor anderen dan degene die geautoriseerd zijn voor het systeem.

3. cDegenen die de nieuwsbrief ontvangen krijgen een brief via deze nieuwsbrief met de volgende tekst:  “Deze mail ontvangt u, omdat u met naam en e-mailadres bent opgenomen in een bestand met personen, die over orgelconcerten, georganiseerd door onze Stichting, worden geïnformeerd. “

4. dDit bestand wordt niet gedeeld met andere gebruikers.

5. eDe in het bestand opgenomen personen kunnen geen namen en e-mailadressen zien van een ander persoon in het bestand.

6. fVia een link op deze website (nieuwsbrieven) kan een ieder zich aanmelden met het verzoek de nieuwsbrieven van de stichting te ontvangen.

7. gBij ontvangst van elke mail kan de ontvanger zich eenvoudig afmelden voor dit bestand.

8. hDe door de secretaris gehouden administratie, inclusief het e-mail-systeem, bevatten bij uitgaande post, een beperkt aantal gegevens zoals naam, adres, woonplaats en e-mailadres. Deze vormen echter geen data set, welke koppelbaar of uitwisselbaar is. Toegang tot deze administratie is voorbehouden tot alleen de secretaris van het bestuur en de ambtelijk secretaris.