Geven om Cultuur

Wat krijg ik ervoor?

Je geeft meer dan je denkt

Als je geeft aan cultuur, doneer je niet alleen geld. Je geeft het theater, museum, festival of andere culturele organisatie de kans om te bouwen aan een toekomst met nieuwe exposities of voorstellingen. Daarmee help je het rijke culturele leven in Nederland.

En dat geeft niet alleen een tevreden gevoel; het kan je namelijk ook een aardige fiscale aftrekpost opleveren. Daarnaast bieden veel culturele instellingen voordelen voor gevers; zoals speciale voorstellingen, evenementen en gratis toegang.

De Geefwet maakt jouw gift meer waard

Sinds de invoering van de Geefwet mag jouw gift aan een cultureel doel met 25 procent extra afgetrokken worden van de belasting. Voor bedrijven is dit zelfs 50 procent.

'Door de Geefwet wordt mijn gift meer dan verdubbeld: voor 350 euro kan ik aan het theater maar liefst 1000 euro schenken!'

Irene van Zeeland

Ontdek zelf het belastingvoordeel met de Geefwijzer

De Geefwijzer wijst je de weg door de belastingregels rondom geven aan cultuur. Je zult zien: jouw steun aan dat bijzondere museum, dat vernieuwende theatergezelschap of dat swingende festival kan behalve nuttig ook nog eens fiscaal aantrekkelijk zijn. Kijk nu welke vorm van culturele donatie het beste bij jou of jouw bedrijf past.

Meer lezen zie de website      http://www.daargeefjeom.nl/#geefwijzer