De concert agenda is geactualiseerd.

Projecten in 2019:

De stichting is voornemens om dit jaar een drietal projecten in de Laurentiuskerk financieel te ondersteunen. Deze projecten zijn:

* een nieuwe tegelvloer op de plek waar het orgel heeft gestaan..

* in de kerk zijn te weinig toiletten en geen toiletvoorziening voor minder validen.

1. *De groepenkast voor de elektriciteit in de kerk is onvoldoende betrouwbaar.

De totale kosten voor de uitvoering van bovenstaande projecten bedraagt, op basis van offertes, ca. Euro 70.000,-

Onze stichting gaat trachten om dit bedrag bijeen te krijgen door donaties, collectebus-stortingen en het indienen van aanvragen bij “goede doelen" stichtingen. Uw gift aan onze stichting is aftrekbaar. zie bij “Geven om cultuur”

Nadere informatie vind u bij het project

U kunt zich ook abonneren op onze nieuwsbrief, vult u dan dit formulier in

Welkom op de website van de Alkmaarse Cuyperskerk

De Stichting de Alkmaarse Cuyperskerk zet zich in voor behoud en restauratie van de Sint Laurentiuskerk, een rijksmonument.
Hiertoe wordt samengewerkt met de eigenaar van het monument, de R.K. Parochie HH. Matthias-Laurentius te Alkmaar.  www.matthiaslaurentius.nl

De St. Laurentiuskerk, gebouwd van 1859 - 1861 en in gebruik genomen op 15 oktober 1861, is ontworpen door de bekende architect Pierre Cuypers. die vaak in een adem wordt genoemd als ontwerper van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. Maar Cuypers was echter in de eerste plaats een architect van kerken. De in Alkmaar ook door hem ontworpen St. Dominicuskerk werd helaas in 1985 gesloopt; slechts een traptoren bleef bespaard. Thans kan men er een modewinkel vinden.

Om de herinnering aan Cuypers in Alkmaar te bewaren wordt de Sint Laurentiuskerk ook de Alkmaarse Cuyperskerk genoemd.

Het adres van de St. Laurentiuskerk is Verdronkenoord 68,
1811 BG  Alkmaar.