Stichting  de Alkmaarse Cuyperskerk

                       

 

Sint Laurentiuskerk

 

Sint Laurentiuskerk

De Sint Laurentiuskerk is in een neo-gotische bouwstijl ontworpen en uitgevoerd. Oorspronkelijk was de kerk ontworpen met een 60 meter hoge toren aan de voorkant van de kerk. Deze toren is echter door een aantal problemen maar voor een gedeelte opgetrokken, nl de hoofdingang, het koor en de klokkentoren. Van een toren is dan ook geen sprake meer. De bovenkant loopt nu gelijk met het dak van de kerk.

Met de bouw van de kerk die 2 jaar duurde werd in 1859 begonnen. Op 15 oktober 1861  werd de kerk geconsacreerd en in gebruik genomen. Sint Laurentius was de patroonheilige van de parochie.
Op 1 oktober 1998 is de St. Laurentiuskerk onderdeel geworden van de “nieuwe” HH. Matthias-Laurentius-parochie te Alkmaar. Sint Laurentius en  Sint Matthias zijn ook de patroonheiligen van de stad Alkmaar.

U vindt de Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord 68 te Alkmaar. Helaas kan er maar beperkt worden geparkeerd aan het Verdronkenoord. Ter plaatse geldt een parkeermeter regiem. Er is echter genoeg parkeerruimte beschikbaar in de nieuwe parkeer garage “Schelphoek” aan de Korte Vondelstraat. Een invalide-ingang is aanwezig bij de zijingang aan de Nieuwstraat.


Elke zondagmorgen wordt de kerk voor de eredienst gebruikt. Deze dienst begint om 11.00 uur. Voor nadere bijzonderheden over de diensten zie http://www.matthiaslaurentius.nl/?page_id=4189

Daarnaast is de kerk van 1 april tot 1 november elke vrijdag open van 10.30 tot 16.00 uur. Kom binnen en bekijk met eigen ogen het interieur en de vele museale artikelen die worden tentoongesteld. Er zijn vrijwilligers aanwezig die eventuele vragen kunnen beantwoorden.

 
parkeergaragehttp://www.alkmaar.nl/66133/parkeergarages-Parkeergarage_Schelphoek

Home     -      contact

webdesigner: Kgr  -  gemaakt met     iWeb  