Alkmaar Vocaal is een kamerkoor met een breed klassiek repertoire, dat reikt van madrigalen uit de Renaissance tot componisten uit de 19e eeuw  en 20e eeuw.

Een gemengd koor met 20 leden,  sinds 2011 zingend onder leiding van Bas Halsema uit Heemstede.

De vereniging 'Kleinkoor Castricum' is opgericht in 1980.

Al meer dan 35 jaar studeert het kamerkoor werken in die behoren tot de hoogtepunten uit de koor­muziek. Ook steekt het koor energie in uit­dagende en verrassende, minder bekende werken. Het koor zingt meerstemmig, meestal a capella en af en toe met begeleiding.

Het repertoire bestaat uit klassieke muziek, zowel kerkelijke als wereldse. Het loopt vanaf de renaissance tot en met de 21ste eeuw. Kleinkoor Castricum telt momenteel 31 leden: 11 sopranen, 10 alten, 4 tenoren en 6 bassen. De laatste zes jaar zingt het koor onder de bezie­lende leiding van de Bergense dirigent Ellen Verburgt.