Alkmaar. – Organist Una Cintiņa en countertenor Jean Sebastian Beauvais vormen samen het Duo Esmera. Zij experimenteren graag met de ruimte en de mogelijkheden van zowel het instrument als de stem.

Dit jaar hebben zij voor hun zomerconcerten de hoboïste Elīna Kuduma uitgenodigd. Zij speelt bij het Lets Nationaal Opera Orkest. De drie musici hebben muziek gekozen die beelden oproepen van zon, bloemen, liefde, dans en vredige landelijkheid. Echt zomers!

Op het programma staat veel muziek van Engelse en Amerikaanse componisten. Onder andere de beroemde ode voor de Birthday of Queen Anne, die onlangs werd uitgevoerd bij hét Koninklijk huwelijk van dit jaar! De muziek van Henry Purcell, John Ireland en Ralph Vaughan Williams is bij veel muziekliefhebbers geliefd. En dat geldt ook voor Leonard Bernstein, die dit jaar 100 jaar geleden is geboren. Zijn Psalm 23 uit de Chicester Psalms is een van zijn meest ontroerende composities.

Maar Duo Esmera zou zichzelf niet zijn als ze niet ook enkele onbekende composities zouden laten horen.

Laat je verrassen in de schitterende ambiance van de Laurentiuskerk! Adres: Verdronkenoord 68 Alkmaar. Datum: maandag 20 augustus, aanvang 20:00 uur. Toegang € 8, inclusief een drankje na afloop.

Kijk voor meer informatie op www.matthiaslaurentius.nl/concerten/