Voor de pers:

Speciaal voor de pers is deze pagina samengesteld.

Contactpersonen

Henk Smit

Voorzitter Stichting de Alkmaarse Cuyperskerk

hsl.smit@quicknet.nl

Kees Groenland

Secretaris Stichting de Alkmaarse Cuyperskerk

info@alkmaarsecuyperskerk.nl

Gert van Kleef

Cuypersgenootschap

gvankleef@alkmaar.nl

emailadres t.b.v. de pers:

pers@alkmaarsecuyperskerk.nl

Organist Bert den Hertog brengt romantische muziek naar Alkmaar

Alkmaar. – Het tweede zomerconcert in de serie ‘Muziek in de Laurentius’ wordt gegeven door organist Bert den Hertog uit Den Haag. Op maandag 30 juli bespeelt hij het 3-klaviers Pels-orgel van de Sint Laurentiuskerk, Verdronkenoord 68. Aanvang 20:00 uur. De toegang is € 8, inclusief een drankje na afloop.

Bert den Hertog speelt Franse orgelmuziek die veel muziekliefhebbers aanspreekt. Wordt in de Laurentiuskerk nogal eens moderne en soms moeilijk te begrijpen muziek gespeeld, op deze avond klinkt muziek die velen zal ontroeren. Dat zal ongetwijfeld gebeuren tijdens de Suite Gothique van Léon Boëllman. Met name het ‘Prière à Notre Dame’ en de virtuoze Toccata zijn geliefd. Hierna volgt de droomwereld van Claude Debussy die weliswaar nooit voor orgel schreef, maar dankzij zijn tijdgenoot Léon Roques kunnen we genieten van een transcriptie van Debussy’s pianocompositie ‘La Cathédrale engloutie’, ofwel de verzonken kathedraal. Den Hertog sluit af met een lieflijke Fantasie van César Franck en een opgewekte Finale van Charles-Marie Widor.

Ben je aan vakantie toe of zoek je rust na een stressvolle werkdag? Laat je gevoelens dan tot rust komen tijdens een uurtje orgelmuziek in de schitterende ambiance van de Laurentiuskerk.

Bert den Hertog is organist van de Oude Kerk te Scheveningen en concertorganist van de Haagse Elandstraatkerk waar hij het unieke Franssen-orgel uit 1906 bespeelt. Op dit orgel voert hij elk jaar verschillende grote Franse orgelsymfonieën uit. Onlangs startte hij een opname van alle orgelwerken van J.S. Bach in chronologische volgorde, op moderne orgels.

Kijk voor meer informatie op www.matthiaslaurentius.nl/concerten/

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: Orgelcommissie, Henk Smit, tel. nr. 0653319434, e-mail: hsl.smit@quicknet.nl